PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Eendracht Koersel - GB

Wedstrijdverslag

G.B. wint clash tegen de Gul.

 

Zaterdag was het weer zo ver. De topper tegen Eendracht Koersel alias De Gul stond op het programma. Een duel waar altijd naar uitgekeken wordt en beide ploegen absoluut willen winnen. Dit keer vond de wedstrijd plaats in het idyllische mijnstadion waar voor het vroegere FC Beringen plaatselijke helden als Vanmoer,Ziembickie,Lallo,Russo,ea … nog heroïsche duels uitvochten in de Belgische eerste klasse. Het veld lag er in ieder geval nog steeds perfect bij. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een toffe voetbalnamiddag van te maken.

 

De eerste tien minuten hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht. Veel strijdlust en stevige duels maar openingen creëren was alsnog een probleem. Het was dan ook pas op het kwartier dat er een eerste doelgevaar te noteren viel. Robin knalde op doel, de Gulse goalie redde knap maar kon toch het leder niet klemmen. De bal belandde in de voeten van Geus die het leder net naast het doel plaatste. Bij de volgende G.B. aanval was het wel raak. Dit jawel via Marnick die van net op de grote rechthoek snoeihard uithaalde en de 0-1 onhoudbaar tegen de touwen knalde. G.B. leek hierdoor gelanceerd. Het balletje ging nu vlot rond en de Gul holde er vooral achter aan. Al vlug zette G.B. dit overwicht om in een tweede treffer. Dit via Bossie die een assist van Geus zeer knap aan de eerste paal binnen knikte. 0-2 en G.B. op rozen. De Gul probeerde iets terug te doen maar op enkele halve kansjes na gaf G.B. niets weg. Zelf creëerde G.B. nog enkele goede mogelijkheden . De beste was voor Bavo die alleen voor doel verscheen maar de bal op Gulse doelman knalde. De laatste vijf minuten voor de pauze kwam de Gul toch wat meer opzetten. Verder dan een paar corners kwamen ze echter niet en zo ging G.B. met een verdiende voorsprong de rust in.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor G.B. Al bij de eerste aanval was het raak. Bait stuurde met een prachtige pass buitenkant voet Robin het straatje in. Deze bleef koel en knalde zeer beheerst de 0-3 tegen de netten. Dit leek meteen de genadeklap voor Eendracht. Doch gaven ze de strijd niet op en gingen ze volle riscico met een man meer vooruit op zoek naar een tegentreffer. G.B. kreeg het nu wel moeilijker om de Gul af te houden. Onze gelegenheidsdoelman MK gaf echter geen krimp en hield alsnog zijn netten schoon. Doch 20 minuten voor tijd moest hij zich toch gewonnen geven en was de 1-3 een feit. De gul geloofde er weer helemaal in en leek fysiek een stuk frisser dan de G.B.-ers. Het was nu vooral pompen om niet te verzuipen onder de Gulse druk. Doch helemaal overlopen werd G.B. niet. De beste kansen waren op de counter zelfs nog voor G.B. Dit via Robin en Conte die maar net doel misten. Uiteindelijk viel er geen treffer meer zodat G.B. bij het laatste fluitsignaal kon vieren

Nabeschouwing

- Op basis van de eerste helft verdiende zege. G.B. heeft intussen een sterke reeks opgezet tegen de Gul. De laatste nederlaag dateert van Juni 2015. Sindsdien werd er 6 keer gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld. Knappe prestatie tegen dit sterke team.

- Marnick die sterk speelde en zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde werd tot man van de match verkozen. Maar vooral chapeau aan heel het team voor deze sterke prestatie!

Voorbeschouwing

Makkers van de Geren-bij

Zaterdag, DE match der matchen, de hardst aangevochten derby der derby’s, de wedstrijd die bekend staat om veel intensiteit, kwaliteit, goals, emotie en een wedstrijd die voor elke voetballiefhebber een genot is om naar te kijken. Eendracht Koersel (De Gul) - Geren-bij!!! Ons laatste duel hebben we nog wel overtuigend gewonnen met 6-3 maar is inmiddels al meer dan een jaar geleden, als we de statistieken erbij halen van onze tegenstander zal het deze keer toch niet zo een makkelijke opdracht zijn om zomaar vlotjes te gaan winnen! T4 verwacht dan ook iedereen in topvorm, met het mes tussen de tanden, “beastmode” en vol overtuiging aan de aftrap!! Deze toppers zullen het moeten gaan waarmaken: tussen het kader, Kristof Preud’Homme, uit het zwerk plukkend, in de voeten klauwend, door zijn universum zwevend. Hij legt zichzelf discipline en gedrevenheid op, nooit eerder gezien een echt beest is het! De muur van de Geren-bij onder leiding van Bavo Leon Aernaudts, kenmerkend is zijn glijdende tackle, vandaar zijn bijnaam Mister Sliding Tackle. Links hebben we dan Brendan Vital Borkelmans ook wel het brommerke genoemd door zijn snelheid en aanvallende rushes, rechts Marnick Eric Gerets, steevast als rechtsachter zijn bijnaam “De Leeuw” omwille van zijn vechtersmentaliteit. Ondertussen de goed geoliede machine van het middenveld, Leroy Jos Daerden, een libero of een verdedigend ingestelde middenvelder, een absolute sterkhouder. Joris Kevin de Bruyne, tweebenig en altijd de perfecte pass in de voet en dan Bait Radja Nainggolan, is Indonesisch voor ”koning” meer woorden ga ik hier niet aan vuilmaken..Links hebben we dan nog Thomas Enzo Scifo, door zijn uitstekende techniek en neus voor doelpunten kreeg Thomas in zijn jeugd de bijnaam Le Petit Pelé du Geren-bij, oftewel de kleine Pelé van het Geren-bij, rechts Conte Jonathan Blondel, maakt indruk met zijn dribbelvaardigheid en spelinzicht. En niet te vergeten onze tank Geussens Bernd Thijs soms eens sobere speelstijl maar is tweevoetig, keihard en heeft doelgerichte afstandschoten. In het punt hebben we dan nog Robin Paul van Himst, gouden schoen en topschutter met naast hem Bossy Rik Coppens, een briljante balkunstenaar met een neus voor doelpunten!

Komop makkers!!!!!! Met deze ploeg kunnen we het de Gul zeker moeilijk maken! Voor elkaar vechten en werken is de boodschap voor zaterdag.

De match gaat door in het mijnstadion van Beringen! Samenkomst om 14u in de Kring. 
Alle supporters op post voor deze klepper van formaat!

Doelpunten

15 min. 0-1 Marnick
19 min. 0-2 Bossie
41 min. 0-3 Robin
60 min. 1-3

Vervangingen

40 min. Bossie door Doumkos

Afbeeldingen