PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Eendracht Koersel - G.B.

Wedstrijdverslag

Zwak G.B. kansloos onderuit tegen de Gul !

 

Voor het eerst dit najaar had de winter toegeslagen. Een wit tapijt van enkele centimeters bedekte de Limburgse vlaktes. Na heel wat heen en weer gebel bleek de wedstrijd toch door te gaan. De plaatselijke terreininspecteurs hadden het veld goedgekeurd. Bij aankomst echter bleek dit veld serieus tegen te vallen. De kleine backlijnen waren sneeuwvrij, maar voor de rest lag er overal een centimeters dikke sneeuwlaag. De bal rolde amper en de sneeuw plakte dadelijk tegen het ronde ding vast. Soit er werd toch besloten te voetballen en nadat tijdens de opwarming vooral met sneeuwballen gegooid werd, klonk stipt om 15.00h het eerste fluitsignaal.

Het wedstrijdbegin was evenwichtig. Beide ploegen hadden het moeilijk met het witte tapijt en probeerden met lange ballen richting doel op te rukken. De eerst kans was voor de Gul. Fabio was echter attent op een vrije trap van net buiten de grote rechthoek en hield in 2 tijden zijn netten schoon. Een minuut later kwam diezelfde  Fabio zeer goed uit zijn doel en had hij een knappe voetreflex in huis toen hij oog in oog kwam met een Gulse aanvaller. De G.B. kwam met de schrik vrij en probeerde de bakens te verzetten. Dit lukte ook, want het volgend kwartier leken ze de wedstrijd onder controle te hebben. Men creëerde ook enkele goede mogelijkheden, maar zowel Pieter,Chris als Luts slaagden er niet in de netten te doen trillen. De Eendracht goalie die zeer sterk stond te keepen leek niet te kloppen. Na dit G.B. kwartiertje herstelde Gul het evenwicht en sloeg gelijk toe. Het was Corvers Junior die Fabio vanuit een scherpe hoek het nakijken gaf. De G.B. reageerde  nauwelijks en had geluk dat de thuisploeg net voor het rustsignaal nog een grote kans liet liggen.

Na de pauze leek de G.B. nog even iets te willen terugdoen. Pieter scoorde bijna, maar zijn shot rolde via de paal terug het veld in.. Daarna was het vat echter volledig af. De Gul walste met groot gemak door de G.B. linies. Al snel kregen we 2 treffers om de oren. Na een kwartier in de tweede helft was de match dan ook al gespeeld. Doch de Gul had honger naar meer en drukte door. De G.B. kon nauwelijks nog iets terug doen en de thuisploeg had meer last van de sneeuw dan van zijn tegenstander. Gelukkig was Fabio wel in goede doen en behoedde hij met enkele mooie reddingen de bezoekers van een grotere blamage. Doch 5 minuten voor affluiten werd hij nog eens een vierde keer kansloos verslagen. Voor de Gul was het nu welletjes geweest en gaf de G.B. nog de kans om op zoek te gaan naar de eerredder. Pieter had deze een minuut voor affluiten aan de voet, maar de Gulse goalie hield met een knappe parade de nul op het bord. Zo ging een mak G.B. voor de tweede maal op evenveel weken pijnlijk onderuit tegen de Gullers..

Vervangingen:

35 Nick door Wout

 

  • Weer een zwakke wedstrijd van de G.B. tegen onze buren. Vooral de tweede helft was niet om aan te zien. De omstandigheden waren inderdaad zeer moeilijk, maar dat gold ook voor onze tegenstander. De Gul was echter duidelijk gemotiveerd en speelde met veel inzet. Bij de G.B. was deze motivatie ver zoek, de kopjes gingen al snel naar beneden en men ging zo alweer roemloos met de billen bloot. De Gulse supporters vroegen zich zelfs luidop af wat er met dit G.B. aan de hand is.
  • Fabio die  met enkele mooie reddingen nog  een grotere blamage voorkwam werd voor de tweede week op rij tot man van de match verkozen. Vorige week was dit wel in leukere omstandigheden.
  • Een super jaar voor de G.B. is zo in mineur geëindigd. Doch we hebben dit jaar 80 procent van onze wedstrijden gewonnen. In het begin van dit seizoen speelde we fantastisch voetbal. Dit kan niet allemaal plots weg zijn. Laten we dan ook het volgend jaar de draad weer opnemen, beginnend met de aartsmoeilijke derby tegen ODT Bascule volgende week.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag heeft G.B. de kans om tegen de Gul zijn wanprestatie van 14 dagen geleden recht te zetten. Dat we beter kunnen als toen hebben we vorige week al laten zien. Nu  nog bevestigen tegen Eendracht zelf. Natuurlijk geen simpele opdracht tegen zulk sterk elftal  dat in het vorig treffen zijn beste voetbal zelfs niet nodig had  om G.B. te kloppen. Doch als we ons niveau halen hebben we altijd een kans. Iedereen wordt dan ook scherp en gemotiveerd aan de aftrap verwacht.

T1 heeft wel slectieproblemen.

Zowel Bosman,Seeger als steven Mertens zijn niet aanwezig.

Arno zou na weken afwezigheid terugkomen maar heeft nog niet bevestigd. Nick daarenboven kan maar 1 helft meespelen.

Luts heeft gelukkig wel bevestigd dat hij aanwezig gaat zijn.

 

Idereen wordt om 14 uur in de Kring verwacht.

 

 

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen