PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Eendracht Koersel - G.B.

Wedstrijdverslag

De G.B. knalt Staaien naar de vergeethoek.

Het wedstrijdbegin was voor eendracht. Zij zetten hoog druk en de G.B. kwam niet aan combineren toe. Na 5 minuten opende de Gul ei zo na de score. Gelukkig kwam hun spits centimeters te kort om een voorzet van op links in doel te deviëren. Even later kwam de G.B. weer goed weg toen een kopbal vanuit hoekschop centimeters langs de paal net niet de netten deed trillen. Pas op het kwartier kwam de G.B er een eerste keer echt uit. Maar het was dan meteen ook raak. Onze klasbak Pieter vertrok vanop de middenlijn, liet enkele tegenstanders ter plaatse, waarna hij met een enorme loeier de thuisgoalie kansloos liet. Tegen de gang va het spel in stond de 0-1 op het bord. Koersel was echter niet aangeslagen en koos meteen voor de aanval. G.B. kreunde onder de druk, maar gelukkig kreeg de Gul de bal niet tegen de netten. Paal, lat en een goed keepende Fabio zorgden ervoor dat dat Eendracht niet langszij kwam. Vijf minuten voor het rustsignaal kreeg de thuisploeg een tweede opdoffer te verwerken. Een sterk verdedigende Marnick ontfutselde een Guller de bal en stuurde Pieter het straatje in. Deze had een begenadigde dag en gaf de thuisgoalie voor de tweede keer het nakijken. Zo ging de G.B. met een zeer gevleide 0-2 voorsprong de rust in.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de G.B. Op de eerste de beste aanval stond immers de 0-3 op de bordjes. Dit keer was het Steven Mertens die met een droge knal de bal de winkelhaak liet opzoeken. Wereldgoal en de G.B. zat op rozen. Zeker omdat in tegenstelling tot de eerste helft de Gul niet meer in staat was om de G.B. achteruit te drukken. Het was nu in tegenstelling de G.B. dat het beste van het spel had. Doch waar men tot nu toe aan honderd procent afgewerkt had, liet men het nu na de Gul definitief ko te slaan. Even leek dit de G.B. nog zuur op te breken, want de Gul scoorde na mistasten in de G.B. defensie plots vanuit het niets de 1-3. Lang duurde hun vreugde echter niet want even later legde Steven Mertens na als winnaar gekomen te zijn uit een spurtduel van 40 meter de 1-4 in het mandje. De Gul was aangeslagen en mocht blij zijn dat de G.B. de vele open kansen die er kwamen wel heel lullig de nek omwrong. Enkel Pieter zijn kanon stond nog scherp en met zijn derde en vierde treffer van de namiddag zorgde hij voor een 1-6 tussenstand. De Gul kreeg ook nog wel enkele kansjes, maar Fabio stond een sterke partij te keepen en hield zijn netten schoon. 2 minuten voor tijd moest hij zich toch nog eens gewonnen geven en redde de Gul de gul toch nog min of meer de eer met hun tweede treffer van de namiddag. De Lange leek nog het laatste woord te krijgen, maar hij slaagde er in vanop de kleine rechthoek het doelvlak nog te missen. Zo bleef de 2-6 op het bord en had de G.B. zijn sportieve revanche van juni vorig jaar op zak.

 

Doelpunten:

0-1 Pieter

0-2 Pieter

0-3 Steven Mertens

1-3 De Gul

1-4 Steven Mertens

1-5 Pieter

1-6 Pieter

2-6 De Gul

 

Vervangingen: 35 min. Brendan door Reet

 

- Knappe ruime zege voor de G.B. Op basis van de eerste helft toen de Gul de betere ploeg was misschien wel overdreven cijfers. Anderzijds had de G.B. de tweede helft er wel 10 kunnen maken.

- Pieter was duidelijk met grote voorsprong de beste man op het veld. Hij werd dan ook met een onwaarschijnlijk aantal van 23 stemmen tot man van de match verkozen.

- Nochtans had Fabio ook een zeldzaam gezien hoog aantal stemmen. 22 met name. Dubbel en dik verdiend, want hij hield met enkele knappe tussenkomsten de G.B. op cruciale momenten recht.

- Doch een dikke proficiat aan heel de ploeg. Iedereen speelde een straffe wedstrijd, met veel inzet en overgave.

- S avonds vond er het jaarlijkse G.B.-feestje plaats in de Kring. Met een klinkende overwinning tegen de Gul op zak zat de sfeer er goed in. Het werd weer een memorabele avond. Een van de hoogtepunten was de eerste gouden schoenuitreiking uit de geschiedenis van de G.B. Niemand minder dan Steven Schuiten mocht deze trofee in ontvangst nemen. Een duidelijk geëmotioneerde Steven zijn speech was erg kort, maar hij bedankte toch al de spelers en supporters voor het binnenhalen van deze kostbare trofee.

- De foto’s (234 in totaal) van het feestje staan inmiddels op de site.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag vindt de langverwachte topper tegen de Gul plaats.

In de laatste onderlinge confrontatie vorig jaar op Staaien ging de G.B. maar liefst met 5-1 de boot in.De G.B. heeft dus iets recht te zetten.

Het zal echter niet makkelijk worden want Eendracht is de laatste tijd goed bezig, het is al enige tijd geleden dat ze nog eens kennnis gemaakt hebben met een nederlaag.  

De G.B. is echter dit seizoen  nog door geen enkele ploeg weggespeeld en T1 is er dan ook van overtuigd dat als iedereen er honderd procent voor gaat de zege pakken op de gul zeker mogelijk is.

Buiten de langdurig geblesseerden is iedereen aanwezig.

Alleen Seeger is niet helemaal fit door een lichte verrekking.

T1 beschikt dus over 13 spelers.

 

Iedereen wordt om 14:00h in de Kring verwacht.

 

Om 19:00h begint het jaarlijkse feestje van de G.B.

 

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen