Wedstrijdverslag

De G.B. wint nu ook op de Gul.
Zaterdag stond het tweede luik van de dubbele confrontatie tegen de gul op het programma.
In de opstelling van de G.B. maar liefst 4 wijzingen ten opzichte van het winnende elftal van vorige week. Bovenop de reeds 6 geweten afwezigen belden deze week immers nog 3 spelers af.  T2 had dan ook weer heel wat moeite om een elftal bij elkaar te krijgen. Gelukkig kon steven Ferla, Robin meenemen (dikke mercie Robin) en waren Ruben,Gert-Jan en kristof ook in extremis  nog van de partij.

In tegenstelling tot vorige week begon de Gul nu het beste aan de partij. Ze hielden de G.B. op eigen helft gedrukt en tikten de bal aardig rond. Op een schotje van Andry na creëerden ze echter weinig gevaar. Na tien minuten stak de G.B. een eerste maal de neus aan het venster. En het was meteen raak. Gert-Jan pegelde na een slecht weggewerkte hoekschop de bal keihard in de kruising. Zo stond tegen de gang van het spel in de 0-1 op het bord. Dit was voor de G.B. meteen het signaal om de match in handen te nemen. Nu werd de ietwat aangeslagen thuisploeg bij momenten weggetikt. Er kwamen ook kansen, met onder andere een prachtig schot van Brecht tegen de dwarsligger. Ook Lange en Baar kwamen nog dicht bij een doelpunt, maar de thuisgoalie was niet van plan zijn netten nog eens te laten trillen. Ondertussen was de Gul wel al bekomen van dat tegendoelpunt en kwamen zij ook weer een paar keer gevaarlijk oprukken. Samijn was na een prachtige run nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn schot stierf op de buitenkant van de paal. Doelpunten scoren lukten beide ploegen echter niet meer en met een 0-1 score ging men de rust in.
De Gul begon zeer sterk aan de tweede helft. En na twee minuten hadden de bordjes  eigenlijk al gelijk moeten staan. Andry pegelde echter alleen voor doel de bal tegen de lat.  De Gul liet hierdoor het hoofd niet hangen en bleef de G.B. onder druk zetten. Na een kwartier kregen ze dan ook eindelijk loon naar werken. Na een vrije trap trapte Mich in een tijd de bal enig mooi tegen de touwen. De G.B. klaar voor de slachtbank dacht iedereen, maar na de gelijkmaker moest de Gul wat gas terug nemen. Daar profiteerde de G.B. genadeloos van. Bij de eerste beste tegenaanval  zette Kristof op een prachtige manier Baar alleen voor doel en deze legde koelbloedig de 1-2 in het mandje.  Dit was een mokerslag voor de thuisploeg die heel wat energie verspeeld had op zoek naar de gelijkmaker. De G.B. kreeg nu vleugels en plots ging het heel snel. Eerst scoorde de Lange na een assist van Baar en enkele minuten later knalde Schuiten vanop 30 meter de bal in de bovenhoek. Net voor tijd kreeg de Gul toch nog zijn verdiende  tweedebdoelpunt. Bram gaf met een mooie vrije trap onze doelman Steven het nakijken.  Even later maakte Gert Belien die vrijwel een foutloze wedstrijd floot met het laatste fluitsignaal een einde aan de wedstrijd.

Doelpunten:
0-1 Gert-Jan
1-2 Baar
1-3 Lange
1-4 Steven Schuiten

Speelden voor GB:
Ferla Steven, Hermans Stef,Jackers Ruben, Robin, Schuiten Steve, Thijs Benjamin, Van Hove Bart,Breels Arno,Cuppers Gert-Jan, Cuppers Brecht en Daniels Michel,(38 Mertens Kristof).

Speelden niet:
Lespoix Kurt, Noels Steve, Liesenborgs Luc, Seghers Brendan, Vandenrijt Koen,Vandevoort Marnick, Cuppers Nick,Seegers Peter,Luts Joachim.

- Het was van beide ploegen een zeer goede wedstrijd waarbij de G.B. op de juiste momenten het geluk aan hun zijde had. De talrijk opgekomen supporters waren dan ook allemaal tevreden over het kijkstuk dat ze gedurende 70 minuten voorgeschoteld kregen.
- Bij de G.B. werd zwarte parel Ruben tot man van de match verkozen, maar toch ook een proficiat aan heel de ploeg voor de geleverde prestatie.
- Met twee keer winst in de dubbele confrontatie tegen de Gul sluit de G.B. het jaar na een zeer moeilijke seizoensstart toch mooi af.
- Ten slotte nog een dikke mercie aan de Gul voor de ontvangst na de match. Goed eten, een gezellige sfeer en veeeeel drank. Een ideale jaarafsluiter.