PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Chartham vets FC Canterbury - GB

Wedstrijdverslag

G.B. klopt ploeg van over het water.

 

Dit weekend vond het grote jaarlijkse tornooi van Millen plaats. Van donderdag tem zaterdag namen een honderdtal ploegen deel aan dit evenement. G.B. was zaterdag ook van de partij en kreeg het Engelse Chartham Canterburry als tegenstander toegewezen. De omstandigheden waren optimaal om er een mooi potje voetbal van te maken. Lekker weertje en een prachtig veld.

Blijkbaar moest onze tegenstander nog een wedstrijd afhaspelen en werd de speelduur beperkt tot twee maal twintig minuutjes. G.B. vloog er dan ook meteen in. Gelijk werd Chartham bij de keel gegrepen en binnen de vijf minuten kreeg debutant Vogels 3 grote mogelijkheden om de score te openen. Zijn vizier stond echter nog niet op scherp en hij miste telkens net het doel. Bij zijn vierde mogelijkheid echter was het wel raak. Dit keer legde hij een assist van Robin netjes tegen de tegen de touwen. Even later leek hij na een mooie combinatie met Doumkos de score te verdubbelen maar nu plaatste hij het leder net naast de kooi. G.B. bleef doordrukken en de tegenstander kwam handen en voeten te kort om de aanvallen af te weren. De volgende kans was voor Leroy. Hij leek een corner zeer prachtig binnen te knikken maar de bal werd nog net op de lijn weg gewerkt. Even later was het de beurt aan Doumkos wiens schot knap gered werd door de Engelse goalie. Het sluitstuk van Chartham onderscheidde zich de volgende minuut nog eens door een raket van Robin onschadelijk te maken. Op een poging van Brendan was hij wel geklopt maar de bal rolde net naast het doel. De laatste paar minuten begon G.B. slordiger en nonchalant te spelen. Hierdoor kreeg de tegenstander een beetje lucht en verschenen ze ook een paar keer voor de kooi van MK. Doch MK bedreigen zat er niet echt in en zo werd met een 0-1 op het bord de rust in gegaan.

De tweede helft was van mindere makelij. G.B. gaf niet meer thuis en liet het wat op zijn beloop. Chartham probeerde te profiteren en won meer duels. Om G.B. echt onder druk te zetten waren ze echter niet sterk genoeg. Doch na 10 minuten was het plots toch bijna zo ver. Heel de G.B. defensie miskeek zich op een hoekschop en een volledig vrijstaande Chartham aanvaller hoefde het leder maar binnen te knikken. Gelukkig voor G.B. kopte hij het kleinood nog over het lege doel. G.B. kwam met de schrik vrij en besefte dat het terug een versnelling hoger moest spelen. Dit gebeurde ook. Het balletje ging weer vlotter rond en Chartham werd ver weg van het G.B. doel gehouden. Uk-ers kreeg de ruimtes niet meer belopen en al snel werd het G.B. overwicht omgezet in een tweede treffer. Een prachtige combinatie Bait -Robin werd netjes afgewerkt door onze topschutter. De match was gespeeld en intussen waren er ook al vijf minuutjes meer te spelen. G.B kreeg via Doumkos nog 1 goede mogelijkheid om de score op te drijven. Hij verscheen alleen voor doel en probeerde het met een stiftertje. Doch de bezoekende doelman anticipeerde goed en redde knap. Zo bleef de 0-2 tot het laatste fluitsignaal op het bord staan en was de 23 ste overwinning op rij een feit.

Nabeschouwing

- Verdiende zege voor G.B. dat een maatje te sterk was voor Chartham.

- Bait die weerom sterk presteerde werd weerom tot man van de match verkozen. De titel man van het seizoen is nu wel erg dicht bij.

- Bedankt aan onze gastpelers om ons nogmaals uit de nood te halen.

- Volgende week volgt de topper tegen Stal. Die hebben momenteel een zeer sterk elftal en zijn er op gebrand onze zegereeks te beëindigen. Iedereen op post om deze topper tot een goed einde te brengen.

Voorbeschouwing

Beste kameraden van de Geren-bij

Zaterdag maken we de verplaatsing naar Millen, we spelen daar op hun toernooi tegen een Engelse veteranen ploeg Chartham Vets FC! Een unieke ervaring, we weten totaal niet wat we moeten verwachten van deze ploeg dus ik zou zeggen laat ze maar eens kennis maken met de geren-bij! Iedereen scherp aan de aftrap en 200% inzet! In doel staat bij ons de legende Mk “Ochoa”, de verdediging onder leiding van “houthakker” Stef, T4 Marnick en “kuitenbijter” Schuyten. Op het middenveld “Radja” Bait, “the beast” Cams en “Rambo” Leroy, links “witte Ethiopiër” Brendan en rechts “el greco” Doumkos. Aan het kanon “all star” Robin en (transfermogelijkheid) Vogel! Onze 12de man bevestigd straks nog. Komop makkers!!!

We komen samen om 14u in de kring of zeker om 15u15 op de plein!

Adres: Elderenweg 2 in 3770 Millen

Doelpunten

5 min 0-1 Frederic Vogels
30 min 0-2 Robin

Vervangingen

20 min Schuyten door Geus

Afbeeldingen