PASSION, DEDICATION, FRIENDSHIP!
... and beer ...

Blauwvoet Spalbeek - G.B.

Wedstrijdverslag

Een zeer knappe zege op het veld van Spalbeek!

 

De G.B. begon het best aan de wedstrijd. Er werd hoog druk gezet en ondanks het moeilijk bespeelbare zompige veld ging het balletje goed rond. Al gauw werd de G.B. beloond voor zijn aanvalslust. Goed opzitten van Seeger zorgde voor balverlies in de thuisdefensie. Mertens kwam zo aan de bal en zette met een slim pasje Raf alleen voor doel. Deze laat zoiets zelden liggen en deed met een strak schot de netten een eerste maal trillen. Blauwvoet liet zich echter door deze vroege achterstand niet van de wijs brengen en probeerde de bakens te verzetten. De G.B. kreeg het even moeilijk en kwam zeer goed weg toen een Spalbeekse aanvaller alleen voor doel onbesuisd de bal net over de lat knalde. Na twintig minuten kreeg de lange plots veel ruimte voor de grote rechthoek. Hij legde aan en zag zijn schot via de binnenkant van de paal terug in het veld belanden. Mertens was echter goed gevolgd en zorgde met een eenvoudig kopballetje dat de 0-2 op het bord stond. De thuisploeg was nu blijkbaar wel aangeslagen en het was nu al G.B. wat de klok sloeg. Er was nog maar net afgetrapt of Raf werd foutief afgestopt 2 meter voor de grote rechthoek. De Lange eiste de bal op en zag zijn mooie vrije trap tegen de verste paal belanden. De goed gevolgde Seeger was bij de pinken en legde vanop 1 meter afstand de bal in doel. Tenminste dat dacht iedereen toch, maar Seeger slaagde er in de doelman toch nog te laten terugkomen en dan de bal knal op het sluitstuk te schieten. Even later vuurde Mertens vanuit de draai een raket af . Maar ook hij zag zijn schot tegen de paal uiteenspatten. De G.B. kreeg nog tal van goede mogelijkheden, maar de bal wou er niet meer in. Raf scoorde nog wel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Zeer twijfelachtig volgend de G.B.-aanhang. Zo kwam een nochtans sterk Blauwvoet goed weg met een maar 0-2 ruststand.

Na de pauze begonnen beide ploegen gelijk aan een hoog tempo achter de bal te jagen. Spalbeek was nu de evenknie van de G.B. en er werden harde maar faire duels uitgevochten. De eerste grote kans was voor de G.B. Steven Schuiten leek te scoren, maar ook hij zag zijn schot door het doelkader gestopt. Vlak daarop kwam de G.B. goed weg toen Fabio geklopt was, maar Steven Schuiten de bal nog net voor de doellijn kon wegwerken. Op het kwartier leek de match gespeeld. Een sterk acterende Stef onderschepte aan de middencirkel de bal. Hij speelde in op Mertens die in 1 tijd Pieter voor doel bracht. Deze schoot eerst op de doelman, maar in de herneming legde hij de bal met het hoofd in doel. Met 0-3 op de tabellen leek de wedstrijd gespeeld. Dit was echter buiten de thuisploeg gerekend. Binnen de vijf minuten slaagden ze er in Fabio te kloppen en zo de kloof terug tot 2 doelpunten te verkleinen. De G.B. was hierdoor even het noorden kwijt en Blauwvoet kreeg vleugels. De aansluitingstreffer leek er aan te komen, maar de thuisploeg liet 3 reuze kansen liggen. Eerst strandde een bal op de lat, even later scheerde een schot millimeters over het zelfde doelhout en nog binnen dezelfde minuut werkte Stef een bijna zekere treffer weg op de doellijn. De thuisploeg werd er moedeloos van en de G.B herstelde het evenwicht. Tien minuten voor tijd vond Raf dat het tijd werd zich in de kijker te spelen. Eerst maakte hij de thuisverdediging gek met enkele ingewikkelde dribbelkunstjes om even later met zijn 34ste treffer van het seizoen de wedstrijd te beslissen. Met de 1-4 op het bord had Blauwvoet begrepen dat het voor een andere keer zou zijn. De G.B. kreeg nog enkele goede mogelijkheden, maar de concentratie was weg en er werd niet meer gescoord.

 

Doelpunten:

0-1 Raf

0-2 Kristof

0-3 Pieter

1-3 Spalbeek

1-4 Raf

 

Vervangingen:

35 min. Seeger door Brendan

55 min. Lange door Corvers

 

- Straffe wedstrijd van de G.B tegen een zeer sterke tegenstander. Lange na 9 weken onbeschikbaarheid terug paraat, speelde als vanouds gelijk zeer sterk. Hij werd dan ook met ruime voorsprong tot man van de match gekozen.Toch vooral een compliment aan heel de ploeg voor het geleverde spel zaterdag!!

- De hele week zag het er nochtans uit dat we met moeite elftal zouden samen krijgen. T2 had zelfs Corvers van de Gul opgetrommeld om aan 11 spelers te komen. Uiteindelijk konden de spelers die afgezegd hadden toch nog aanwezig zijn en hadden we de luxe over 13 man te beschikken. Toch een hele dikke mercie aan de gastspelers om ons uit de dreigende nood te komen helpen.

Nabeschouwing

Er is nog geen nabeschouwing beschikbaar

Voorbeschouwing

Zaterdag neemt  G.B. de handschoen op tegen Blauvoet Spalbeek.  In het laatste onderlinge duel ging de G.B. thuis met 1-2 de boot in. T1 verwacht dan ook een zeer moeilijke wedstrijd. Iedereen zal scherp moeten staan, willen we met een goed resultaat terug naar Eversel keren. 

Zeer slecht nieuws uit de gekwetstenboeg deze week. Baar zit met gescheurde kruisbanden en miniscus. Hem zullen we dit seizoen helaas niet meer  aan het werk zien op de Everselse velden.

Ook Steven Mertens,Reet en Ruben zijn nog niet speelklaar; terwijl onze draaischijf Pieter werkverplichtingen heeft.

Super nieuws is wel dat Lange na 9 weken terug speelklaar is.

T1 beschikt Zodoende maar net over 11 spelers.

 

Het is een verre verplaatsing. Iedereen wordt dan ook ten laatste om 14.00 h in de Kring verwacht.

 

Blauwvoet speelt op de oude velden van Kermt.

adres:  Ten Hove   Kermt

Doelpunten

(nog) niet beschikbaar

Vervangingen

(nog) niet beschikbaar

Afbeeldingen