Berkenbos - GB

Gelukkig was er nog de derde helft.

De wedstrijd begon al met een negatieve toon. Midden in de week al een telefoontje dat de spelers van Berkenbos niet meer willen spelen tegen onze huidige ploeg wegens te sterk voor hen. Voor de match al dezelfde geluiden. Spelers van hen waren niet komen opdagen omdat tegen G.B. was. Met gevolg had de tegenstander maar 10 spelers ter beschikking. G.B. dat dit seizoen al verschillende keren spelers aan de tegenstander afgegeven heeft had echter zelf maar net 11 spelers en omdat iedereen graag aan de wedstrijd begon werd er begonnen met het voorziene basiselftal.

Na 1 minuut lag de eerste al in het mandje. Robin ontfutselde de thuisdefensie de bal, legde simpel breed op Bossie die de 0-1 binnen tikte. G.B. kreeg daarna gelijk enkele goede mogelijkheden om de score op te drijven maar liet deze onbegrijpelijk liggen. Met het missen van de kansen zakte ook het niveau. G.B. liet zich bijna letterlijk in slaap wiegen en bakte er niets van. Berkenbos loerend op de counter was de gevaarlijkste ploeg. Na 20 minuten scoorden ze dan ook verdiend de gelijkmaker. G.B. herpakte zich nauwelijks en modderde maar wat verder aan. De thuisploeg leek dan ook ondanks de numerieke minderheid met een knappe 1-1 de rust te halen. De laatste 5 minuten voor de rust waren er echter te veel aan voor Berkenbos. Op drie minuten tijd slikten ze evenveel doelpunten. Steven Mertens tekende met een knal vanop de grote rechthoek de 1-2 aan. Wesley de 1-3 en Robin pal op het rustsignaal de 1-4 op assist van Bossie.

De tweede helft begon mineur. De zege was binnen en G.B. was bereid om een speler af te halen en met 10 tegen 10 verder te gaan. Berkenbos wou echter dat Bossie met hen mee deed en G.B. de tweede helft aantrad in de numerieke minderheid. Hier ging T1 niet mee akkoord. We gaan ons niet in de numerieke minderheid zetten nadat T3 zoals elke week weer al de moeite van de wereld gedaan heeft om elf spelers bij elkaar te krijgen. G.B. kreeg daarbij hoop verwijten naar kop geslingerd met gevolg dat er gewoon niemand afgehaald werd. De wedstrijd was gelijk helemaal om zeep. Niemand had er nog zin in. De scheids maakte er na twintig dan ook maar een einde aan. G.B. scoorde in die 20 minuten wel nog 4 keer zodat er uiteindelijk 1-8 op het scorebord stond.

Gelukkig was er nog de derde helft. Deze duurde tot in de late uurtjes met uitblinker Bossie.

- Bossie was dan ook met duidelijke voorsprong man na de match. Brendan die zich opofferde om de hele match onder de lat te gaan staan werd man van de match.

- Anno 1987. G.B. begon het seizoen met amper 11 basisspelers. De spelerskern was dringend aan een generatiewissel toe. Die was er echter niet. Alleen T1 en T2 liepen als snotbellen van 17 jaar tussen monumenten als Bere Veltjens,gebroeders Jos,Hugo Vanhove,Jos Cuppers en Jean Vanpol. Bijna wekelijks moesten we met 10 of zelfs 9 spelers de wedstrijd beginnen. De huidige middelen GSM,smartphone,whats app om in extremisch nog een elfde man te zoeken waren toen ook  nog lang niet geboren.  Wekelijks kregen we er dan ook een pak om de oren en waren we al blij dat we de schade konden beperken. Tegenstanders als Schaeken 04, Lurgan Boys en Eendracht (Gul) Koersel waren veel te sterk voor ons. Hen dit verweten? nooit! We hoeven ons dan ook niet te excuseren dat we momenteel een degelijk elftal hebben. We hebben dit seizoen trouwens ook al enkele nederlagen waaronder de 8-2 op Red Star laren moeten slikken. Het is voor T3 ook elke week knokken om deze groep bij elkaar te krijgen. Volgend seizoen vallen er weer een paar weg en is het opnieuw zoeken naar vervanging. Hopelijk lukt ons dit weer en kan G.B. nog een aantal jaren verder. Idem voor onze collega’s van Berkenbos.

Voetbalvrienden,

Morgen is het weer tijd voor een echte derby tegen de Mireille. De laatste wedstrijd enkele weken geleden gingen ze op het toernooi van de Gul nog 7-0 de boot in tegen een toen oppermachtig GB, morgen zullen we hoogstwaarschijnlijk een ploeg moeten bekampen die uit is op eerherstel en er alles aan zal doen die 3 punten in Berkenbos te houden!!!

Na enkele weken van prachtig voetbal zijn we aangekomen op de voorlaatste wedstrijd van ons seizoen, de motivatie en de grinta van de GB is nog nooit zo groot geweest om deze wedstrijden overtuigend te winnen!! We zullen het morgen wel moeten doen zonder een echte keeper en met maar net 11 spelers... Toch geen paniek want we spelen morgen met niet de minste ploeg in tegendeel.  Onze vaste verdediging met Stef, Nick, Marnick en Cams waar geen doorkomen aan is. In het middenveld, centraal Mr Bait rond deze machine vinden we ons transfertarget voor volgend seizoen Wesley, onze man met de meeste speelminuten Brendan, en dan mensen het echte debuut van Geussens, eindelijk is hij er!!! Onze aanval waarbij de teller op 196 goals staat onder leiding van topschutter Robin en spitsbroeder Bossie krijgen morgen de hulp van nog zo’n beest, Mertens!!!

Makkers ik reken op een super gemotiveerd GB dat vol voor de winst gaat!!